Gelato vs. Masini de Inghetata

Mulți spun că Gelato este omologul italian de crema regulat gheață. Dar există o diferență în pregătirea, textura, și chiar nutriție între cele două. Este adevărat că de calorii din gelato sunt mai mici decât cele din masini de inghetata. Există o serie de factori mai diferențiere.

În primul rând, există o diferență uriașă în textura de Gelato și masini de inghetata. Gelato este mai cremoasă decât omologul său american. Se prepară din integral sau lapte degresat, precum și o cantitate mică de cremă, care o face scăzut în conținut de grăsime. Acest lucru este spre deosebire de inghetata, care este preparat cu cantități mari de smântână. Datorită această calitate, de asemenea, se topește mai repede decât înghețata, dar acest lucru îmbunătățește arome. Este mult mai greu să înghețe Gelato, care este motivul pentru care este preparat și depozitat în cantități mai mici.

inghetata-46

În al doilea rând, există o diferență în procedura de pregătire a celor două. În procesul de fabricație a înghețatei, se adaugă avion pentru a crește volumul și coerența acesteia. Acest lucru face, de asemenea, este mai ușor să scot dollops de ea. Pe de altă parte, inghetata este churned foarte lent, astfel încât să se evite adăugarea de aer. Există încă, totuși, o cantitate mică de aer în gelato. Acest lucru face mai cremoasă, minus calorii grele pe care le consumă cu masini de inghetata.

În al treilea rând, există o diferență în calorii în ambele deserturi. În timp ce o lingura de inghetata contine jurul 150-170 de calorii, cele din masini de inghetata începe la 200, și poate merge mult mai mare. Cu toate acestea, caloriile în ambele vor varia, în funcție de ingredientele adăugate acestora.

Un lucru de reținut este faptul că în timp ce inghetata se face cu utilizarea de siropuri și îndulcitori suplimentare, etc., factorii de decizie de gelato preferă să rămână loiali îndulcitorul tradițional, și anume zahăr, care este folosit pentru a face, și pentru a evita utilizarea de astfel de produse. Desigur pot exista mai multe excepții de la acest caz.

Gelato este menținut la o temperatură aproximativ zece la cincisprezece grade mai mari decât cea a inghetata, datorită densității sale ridicate. Acest lucru înseamnă că o lingura de inghetata este ferm, dar nu tare, ca inghetata.

Cunoscatorii de acest desert delicios ar argumenta că, indiferent cât de mult ai încerca, nu vei fi capabil să realizeze coerența reală a Gelato atunci când încercați să-l facă la domiciliu. Aparent, aceasta este doar proceduri high-end care oferă bogat, dens, textura cremoasă și aroma să-l.

Consumand oricare dintre cele două este pur și simplu o chestiune de alegere personală ca oamenii au gusturi diferite atunci când vine vorba de deserturi. Puteți rezolva pentru gelato, dacă sunteți conștient despre aportul de calorii, dar nu pot rezista ispitei ta. Cu toate acestea, masini de inghetata rămâne a fi o alegere mai popular atunci când vine vorba de deserturi înghețate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *